I ove godine muška ekipa našega društva sudjelovala je na natjecanju u spajanju usisnog voda u slovenskoj općini Starše. S tamošnjim društvom kroz razna natjecanja razvili smo odličnu suradnju tijekom 2012. godine. Za razliku od prošle godine kada smo nastupili prvi put na natjecanju u Sloveniji, ove godine ekipa se uspjela plasirati u drugi krug natjecanja.

Opširnije:Starše 2013.

Započela je sezona zimskih KUP natjecanja u spajanju usisnog voda. Na prvom ovogodišnjem natjecanju nastupile su i 3 ekipe našega Društva  koje su u konkurenciji 66 ekipa ostvarile solidne rezultate.

Muška B ekipa u sastavu Josip Srša, Nikola Lesjak, Siniša Makovec, Denis Šopar, Radovan Zadravec i Dejan Malekoci osvojila je 2. mjesto u konkurenciji 9 ekipa.

Opširnije:Nastup na 2. KUPu Dušana Koščića u Virju

U subotu 28.siječnja ostvarena su još dva nastupa na natjecanjima ove godine, naime na 2. Zimskom KUP natjecanju VZO Pitomača nastupile su ženska A ekipa Društva koja je osvojila 5. mjesto u kategoriji dok je muška B ekipa osvojila 6 mjesto u kategoriji. Iz međimurske županije uz naše ekipe učešće na ovom natjecanju uzela je i ženska ekipa DVD Čakovec.

Sastav naših ekipa:

Žene A
Petra Fic, Marina Hunjadi, Mihaela Munđar, Andrijana Šopar, Antonija Fic i Mateja Vugrinec

Muški B
Josip Srša, Zoran Kolac, Siniša Makovec, Denis Šopar, Radovan Zadravec i Dejan Malekoci

 

Ženska ekipa mladeži DVD Žiškovec prva je ekipa Društva koja je nastupila na Državnom natjecanju u povijesti DVD Žiškovec.
Na 10. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži održanom 22.09. 2012. u Zadru pod rednim brojem 10 ekipa DVD Žiškovec osvojila je 10. mjesto u konkurenciji 64 ekipe u kategoriji zlatnih medalja.

 

Muška B ekipa Društva u subotu 21.01.2012. nastupila je na 1. POKALNOM TEKMOVANJU V SPAJANJU SESALNEGA VODA 2012 održanom u slovenskom mjestu Starše. Sistem natjecanja drugačiji je nego u Hrvatskoj, ekipe se natječu u parovima na ispadanje tako da ekipa s boljim rezultatom prolazi u drugi krug natjecanja. Ostvaren je rezultat od 25,10sec + 20 što nam nije bilo dovoljno za prolaz u drugi krug već je to ostvarila mlađa ekipa domačina. Naša ekipa bila je jedina iz Hrvatske, a iskorištena je prilika za upoznavanje sa domačinima te je dogovorena i daljnja suradnja.

Opširnije:Nastup na natjecanju u Sloveniji